Fokhagymás – gombás pirítós

Szeretem a reggeleimet lassan, komótosan indítani, egy finom reggelivel, és egy lassan elkortyolt kávéval. Nekem ez a csendesen eltöltött idő hozzátartozik a kellemes napindításhoz. Egyik kedvenc reggelimet mutatom most meg nektek.

  • 2 szelet élesztő nélküli, teljes kiőrlésű kenyér
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 újhagyma, zöld szárával együtt, felkarikázva
  • 1 kisebb doboz gomba szára (a kalapokból rántott gomba készült), vékonyra szeletelve
  • 1 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • só, frissen őrölt bors

A kenyeret megpirítottam.

Az olívaolajon megpároltam a hagymát, majd hozzáadtam a gombát és a fokhagymát. Sóztam, borsoztam, készre pirítottam.

A gombát a kenyérre halmoztam, friss paradicsomot ettem hozzá.

1 adag lesz belőle

1Pingbacks & Trackbacks on Fokhagymás – gombás pirítós

  1. […] gombát nagyon sok formában fogyasztjuk, levesként, paprikásként, fasírtként, reggelire, vagy akár csak egyszerűen megsütve, azonban ritkán hallunk […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár