Szinte minden este készítek munkahelyi ebédet, a tésztasaláták pedig nagy kedvenceim: tetszés szerint variálhatók, maradékok felhasználására is tökéletesek. Íme, az egyik kedvencem. :)
- 50 g durum penne
- só
- extra szűz olívaolaj
- 2 közepes paradicsom
- 6 szál spárga
- 1 nagyobb lilahagyma
- 1/2 kaliforniai paprika
A tésztát sós, olívaolajos vízben megfőztem. Amíg a tészta főtt, elkészítettem a zöldségeket.
A paradicsomokat 1/2 cm vastag szeletekre vágtam. A spárgák fás végét lepattintottam, majd 3 cm-es darabokra daraboltam őket. A lila hagymákat szintén vastagabb szeletekre karikáztam. A paprikákat nagyobb darabokra aprítottam. A grillserpenyőt extra szűz olívaolajjal kikentem, majd a zöldségeket meggrilleztem. Csak a végén sóztam őket.
1 adag lesz belőle