Hétvégén nagy volt a sürgés – forgás a konyhámban, sütemények hada készült el, hiszen mikor lenne jobb alkalom az alkotásra, mint Advent idején?
Kedves kis látogatóm, Anna (Miss Christmas :) ) és anyukája szerint ez a diós-mandulás cantuccini különösen finom, így elsőként ezt osztom meg Veletek.
A recept forrása a Nők Lapja Konyha Desszert különszáma.
- 250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 100 g nádcukor
- 100 g mandula, apróra vágva
- 50 g dió, apróra vágva
- 40 g vaj
- 2 tojás
- 1 kezeletlen héjú bio citrom héja
- csipetnyi só
- késhegynyi őrölt fahéj
A sütemény alapanyagait egy nagy tálban kézzel egynemű masszává gyúrtam.
Amikor szépen összeállt, egy kb. 40 cm hosszú, tetején kissé laposabb hengert formáztam belőle. Sütőpapírral borított, előmelegített tepsiben sütöttem 35 percig.
Ekkor kivettem a sütőből, éles késsel ujjnyi szeletekre vágtam, a szeleteket a sütőpapírral borított tepsire fektettem, és a 2 “vágott” oldalt még 6 – 6 percig sütöttem.
Ez a kemény keksz önmagában is nagyon finom, de egy jó forró kávéba mártogatva még kiválóbb az összhatás. :)