Sajnos a munkahelyem konyhájában készült nem túl szép kép nem tudja visszaadni azt a kulináris élményt, amit ennek a levesnek az elfogyasztása jelentett, de legalább látjátok, hogy ez az étel sem csupán a szép fotó kedvéért készült. :)
Kötelező kipróbálni, akár ünnepi fogásként is!!! :)
- 3 db nagyobb alma (nálam kb. 800 g)
- 200 ml száraz fehérbor (nálam száraz furmint)
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1/2 kk. őrölt szegfűszeg
- fel vaníliarúd kikapart magvai
- 1 ek. DW Édes folyékony édesítőszer
- 1/2 cs. vaníliás pudingpor (20 g.)
- 300 + 300 ml. rizstej
Az almákat meghámoztam, magházukat kivágtam, felkockáztam, majd a fehérborral és a fűszerekkel majdnem teljesen puhára pároltam. Folyékony édesítőszerrel édesítettem (ennek mennyisége természetesen az almák édességétől is függ).
A vaníliás pudingport shaker-ben összeráztam 300 ml. rizstejjel, majd összeforraltam vele a levest. Végül, még 300 ml rizstejjel hígítottam (de figyeljük a leves sűrűségét, csak fokozatosan adjuk hozzá az extra folyadékot).
3-4 adag lesz belőle