recept

Fehérboros – vaníliás almakrémleves (tejmentes, gluténmentes, cukormentes)

Sajnos a munkahelyem konyhájában készült nem túl szép kép nem tudja visszaadni azt a kulináris élményt, amit ennek a levesnek az elfogyasztása jelentett, de legalább látjátok, hogy ez az étel sem csupán a szép fotó kedvéért készült. :)

Kötelező kipróbálni, akár ünnepi fogásként is!!! :)

  • 3 db nagyobb alma (nálam kb. 800 g)
  • 200 ml száraz fehérbor (nálam száraz furmint)
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1/2 kk. őrölt szegfűszeg
  • fel vaníliarúd kikapart magvai
  • 1 ek. DW Édes folyékony édesítőszer
  • 1/2 cs. vaníliás pudingpor (20 g.)
  • 300 + 300 ml. rizstej

Az almákat meghámoztam, magházukat kivágtam, felkockáztam, majd a fehérborral és a fűszerekkel majdnem teljesen puhára pároltam. Folyékony édesítőszerrel édesítettem (ennek mennyisége természetesen az almák édességétől is függ).

A vaníliás pudingport shaker-ben összeráztam 300 ml. rizstejjel, majd összeforraltam vele a levest. Végül, még 300 ml rizstejjel hígítottam (de figyeljük a leves sűrűségét, csak fokozatosan adjuk hozzá az extra folyadékot).

3-4 adag lesz belőle