recept

Pezsgős lila káposzta – krémleves almával és aszalt szilvával

Ezzel a csodás színű levessel akár már a karácsonyi vacsorák felé is tekinthetünk, hiszen minden ízében és színében gazdag ételről van szó.

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • kis darabka póréhagyma (fehér része, vékonyra szeletelve)
  • 1/4 fej lila káposzta (kisebb méretű, vékonyra szeletelve)
  • 1 alma (hámozva, kockázva)
  • 200 ml száraz pezsgő
  • só, frissen őrölt bors
  • őrölt fűszerkömény
  • 1-2 ek. kókuszvirág cukor
  • 1 ek. almaecet / fehérborecet (ha szükséges)
  • 8 db aszalt szilva (kisebb darabokra vágva)

Az olívaolajon megpároltam a póréhagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a káposztát és az almát. Egy ideig együtt pároltam – pirítottam őket, majd felöntöttem a pezsgővel.

Néhány perc múlva sóztam, borsoztam, fűszerköménnyel fűszereztem, és 1 liternyi vizet hozzáadva addig főztem a levest, amíg minden hozzávaló megpuhult.

Botmixerrel pürésítettem, 1 ek. kókuszvirág cukrot adtam hozzá, majd 1 ek. almaecettel állítottam be az ízét. Az a jó, ha egy kellemesen édeskés, pikáns ízvilágot tudunk elérni.

A darabolt aszalt szilvával tálaltam.

3 – 4 adag lesz belőle