A recept eredetije a Nők Lapja egyik őszi számában jelent meg, Vrábel Krisztina, a Dolce Vita Blog szerzője tollából. Ezt alakítottam át, és egy igazán finom, különleges ízvilágú főétel lett az eredmény.
500 g sütőtök, alufólia alatt megsütve, kihűtve
1 tojás
annyi teljes kiőrlésű tönkölyliszt, amennyit felvesz
kevés só
1 ek. light margarin (vagy vaj)
100 g bébispenót
kevés só
A sütőtököt villával összetörtem, sóztam, hozzáadtam egy egész tojást, majd annyi lisztet, amennyit felvett. Lisztes kézzel formáztam belőle nudlikat. Enyhén sós, lobogva forró vízben megfőztem, majd leszűrtem őket.
Eközben egy serpenyőben 1 ek. light margarint felolvasztottam, ebben hirtelen megpároltam az enyhén sózott spenótot, majd a leszűrt nudlikat ebben forgattam meg.
4 adag lesz belőle