Elkezdődött a nagy “ürítsük ki a hűtőszekrényt karácsony előtt” projekt, így az ott meglelt alapanyagokból most finom ebéd készült.
- 650 g zöldbab (fagyasztott)
- 3-4 db babérlevél
- 1 ek. kókuszzsír
- 1 közepes méretű lilahagyma
- 500 g darált pulykahús
- só, frissen őrölt bors
- 1 tk. kakukkfű
- 1 kk. majoránna
- 1 nagy doboz natúr joghurt
- 100 g kecskesajt
A zöldbabot sós, babérlevéllel ízesített vízben puhára főztem, majd leszűrtem.
A kókuszzsíron megpároltam az apró kockákra vágott lilahagymát, majd a pulykahúst. Sóztam, borsoztam, zöldfűszerekkel fűszereztem, végül fedő alatt puhára pároltam.
Egy tűzálló üvegtálat kókuszzsírral kikentem, az első réteg a zöldbab fele volt, majd ezt követte a hús fele, illetve a natúr joghurt fele. A következő réteg ismét hús, majd zöldbab volt, végül a joghurt másik felével borítottam be. A kecskesajtot a tetejére morzsoltam, majd közepesen meleg sütőben sütöttem készre.
4 – 6 adag lesz belőle