Klasszikus, melengető, “nagymamás” étel, kicsit új köntösben.
- Kb. 500 g burgonya
- 1 kisebb vöröshagyma
- só, kevés frissen őrölt bors
- majoránna
- 1 pohár (2-2,5 dl.) kaukázusi kefir
- 1 ek. étkezési keményítő
- 500 g darált pulykahús
- 2 egész tojás
- 30-40 g zabkorpa
- só
- kakukkfű
- 1 csapott tk. pirospaprika
A burgonyát meghámoztam, felkockáztam, majd sóval, borssal ízesített vízben tettem fel főni. Majoránnával fűszereztem. Amikor teljesen megpuhult, hozzáadtam a kefirt (hőkiegyenlítés!), végül a kevés hideg vízben elkevert keményítőt. Még egyszer összeforraltam, és ezzel el is készült.
A fasírt hozzávalóit összekevertem és az itt leírt módon sütöttem meg.
3 adag főzelék és 24 db fasírt lett belőle