recept

Tavaszi salátavacsora eperrel

Az ital és a desszert után még mindig eper :). Ha szeretitek a különleges ízeket, ajánlom figyelmetekbe ezt a salátát.

Az öntethez:

  • 1 bő tk. szarvasgombás olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • chili pehely

A salátához:

  • 2 maréknyi friss spenótlevél
  • 5 db koktélparadicsom
  • 1 újhagyma fehér része
  • 7 db eper

Először az öntet hozzávalóit kevertem el alaposan.

A spenótot megmostam, tányérra rendeztem. A koktélparadicsomokat 4 cikkre vágtam, az újhagymát vékonyan szeleteltem, majd a zöldségeket alaposan összeforgattam az öntettel, és a keveréket a spenót tetejére halmoztam. Az eperszemeket félbevágtam, és ezt is a salátára helyeztem.

Ízlés szerint kínálhatunk hozzá mini mozzarellát vagy kecskesajtot is.

Puffasztott rizsszelettel fogyasztottam

1 adag lesz belőle