Aki szereti a kaprot, ezt a levest bizonyára értékelni fogja :). A levesbetét pedig szintén kiváló, de természetesen a leves pirítóssal vagy akár reszelt sajttal is tálalható.
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 főzőhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb, zsenge főzőtök (nálam 600 g)
- só, frissen őrölt bors
- 1 csokor kapor
- 8 db gomba
Az olívaolajat felhevítettem, rádobtam a csak vastagabb szeletekre vágott hagymát és fokhagymát. Rövid pirítás – párolás után a nagyobb kockákra vágott tök is belekerült (annyira zsenge volt, hogy a magját sem kellett eltávolítani :) ), majd az egészet sóztam, borsoztam. Felöntöttem kb. 1,2 l vízzel, beledobtam a csokor kaprot, majd az egészet puhára főztem és turmixoltam.
A levesbetéthez a gombát 1/2 cm szeletekre vágtam, szilikonlapon elterítettem, kevés olívaolajat locsoltam rá, majd sütőben ropogósra sütöttem. Csak utólag sózzuk!
4 adag lesz belőle