recept

Kapros tökleves gomba chips-szel

Aki szereti a kaprot, ezt a levest bizonyára értékelni fogja :). A levesbetét pedig szintén kiváló, de természetesen a leves pirítóssal vagy akár reszelt sajttal is tálalható.

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 főzőhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb, zsenge főzőtök (nálam 600 g)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csokor kapor
  • 8 db gomba

Az olívaolajat felhevítettem, rádobtam a csak vastagabb szeletekre vágott hagymát és fokhagymát. Rövid pirítás – párolás után a nagyobb kockákra vágott tök is belekerült (annyira zsenge volt, hogy a magját sem kellett eltávolítani :) ), majd az egészet sóztam, borsoztam. Felöntöttem kb. 1,2 l vízzel, beledobtam a csokor kaprot, majd az egészet puhára főztem és turmixoltam.

A levesbetéthez a gombát 1/2 cm szeletekre vágtam, szilikonlapon elterítettem, kevés olívaolajat locsoltam rá, majd sütőben ropogósra sütöttem. Csak utólag sózzuk!

4 adag lesz belőle