recept

Wokban sült zöldségek

A wokos ételeket nagyon szeretem, mert igen hamar elkészülnek, és akár maradék zöldségekből is készülhet finom egytálétel.

  • 3 ek. wok olaj
  • 1 új főzőhagyma, vastagabb szeletekre vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, vastagabb szeletekre vágva
  • 1/2 brokkoli rózsái, falatnyi darabokra vágva (a maradék, és a szára is felhasználható ehhez a leveshez)
  • 3 maréknyi laskagomba, szeletelve
  • 5 napon szárított paradicsom, szeletelve
  • 1/2 kínai kel, vastagabb szeletekre vágva
  • 2 maréknyi friss spenót
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 ek. lenmag
  • 2 ek. szezámmag
  • 3 ek. sörélesztő pehely a tálaláshoz

A wokban olajat hevítettem, majd a receptben szereplő sorrendnek megfelelően beledobáltam a zöldségeket. Enyhén sóztam, borsoztam minden réteget, majd előbb dobva-rázva, majd rövid ideig lefedve is pirítottam-pároltam. Amikor minden zöldség roppanósra pirult, a tűzhelyről levéve belekevertem 2 ek. lenmagot és 2 ek. szezámmagot.

Tálaláskor sörélesztő pehellyel szórtam meg minden adagot.

3 adag lesz belőle