A hűtőszekrény aljában figyelt még egy karalábé, amiből ezt a receptet átalakítva készült egy egyszerű, különleges ízvilágú leves.
- 1 ek. olívaolaj
- 1 nagyobb újhagyma, a zöld szárával együtt
- 1 karalábé, felkockázva
- 4 gerezd fokhagyma, felkarikázva
- 1 kk. őrölt gyömbér
- só, frissen őrölt bors
- 700 ml víz
- 1 tk. kakukkfű
- 1 ek. rizs
- frissen facsart citromlé
Az olívaolajon megpároltam a felkarikázott újhagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a karalábét és a fokhagymát. Rövid ideig együtt pirítottam a zöldségeket, majd gyömbérrel fűszereztem és sóztam, borsoztam őket.
700 ml víz hozzáadása után a levest kakukkfűvel ízesítettem, 1 ek. rizzsel gazdagítottam, majd készre főztem.
A citromlé csak a legvégén került bele, amikor a levest már levettem a tűzhelyről.
2 adag lesz belőle