Az általam fontosnak tartott és követett étkezési alapelvek a következők:
- Naponta 5x eszünk, lehetőleg 3 óránként
- Kcal limitet betartjuk
- Naponta megiszunk minimum 3 liter folyadékot / VIZET (a kávé nem számít annak, mert vízhajtó, a kávéból megivott mennyiséget más folyadékkal pluszban pótoljuk)
- Igyekszünk minden étkezéshez zöldséget, gyümölcsöt enni
- Csak szezonális zöldségeket és gyümölcsöket vásárolunk
- Igyekszünk otthon főzni
- Változatosan főzünk, hogy ne unjuk meg
- Törekszünk alternatív alapanyagok megismerésére, pl. burgonya helyett csicsóka, édesburgonya, de a burgonyát sem zárjuk ki (főleg héjában sütve)
- Ritkán sütünk bő zsiradékban (a rántott hús és a sült krumpli is kiválóan megsül a sütőben, kevés zsiradékkel összeforgatva)
- Ha étel rendelünk, szem előtt tartjuk a lefektetett alapelveinket
- Sok diéta kerüli a banánt, szőlőt, szilvát, ezeket a kcal limitbe belekalkulálva inkább délelőtt fogyasztjuk, de nem zárjuk ki
- A reggeli a leggazdagabb ch-ban, ebédre / kora délután még fogyasztunk jó ch-kat, késő délután / este már lehetőség szerint nem
- Igyekszünk minél gyakrabban mozogni valamennyit
- Ha sportolunk, akkor úgy alakítjuk az étkezésünket, hogy a sportolás után legyen a leggazdagabb étkezés, ami tartalmaz fehérjét, de ch-t is.
- Fogyaszthatunk fehérjeport a tónusos izomzatért
- NEM HAGYJUK EL A VACSORÁT ÉS MÁS ÉTKEZÉST SEM
Sok sikert kívánok mindenkinek!