recept

Mézes – mustáros csirkemell

Van, amikor sok időt töltünk a konyhában, és akad, amikor gyorsan szeretnénk valami finomat. Mai ajánlatom egy igen egyszerűen és gyorsan elkészíthető főétel, sietős munkanapokra.

1/2 csirkemell
kevés só, frissen őrölt bors
1 ek. méz
2 ek. mustár
1 tk. vaj
néhány szál friss petrezselyemzöld

A csirkemellet felkockáztam, sóztam, borsoztam. 1 ek. méz és 2 ek. mustár keverékében pácoltam egy órán keresztül. Teflonserpenyőben kevés vajat hevítettem, majd a bepácolt húst puhára sütöttem. Mielőtt elkészült, kevés apróra vágott friss petrezselyemzöldet adtam hozzá.

Vizes burgonyapürével tálaltam – a burgonyát megfőztem, majd zsiradék nélkül, kevés főzővízzel összetörtem és habosra kevertem.

2-3 adag lesz belőle