recept

Tészta wokban sült zöldségekkel és tofuval

Ha húsmentes ebédre vágyunk, a következő, igen jól variálható főétel az egyik legjobb választás.

100 g durum penne
1 ek. olívaolaj
kevés só

1 ek. kókuszzsír
2 nagyobb sárgarépa
2 salátacukkini
1 doboz tofu (300 g)
2 maréknyi zöldbab (fagyasztott)
szójaszósz

A tésztát sós, olívaolajos vízben megfőztem, leszűrtem.

A sárgarépát felszeleteltem, a cukkinit félkörökre vágtam, a tofut felkockáztam. Wokban kókuszzsírt hevítettem, először a répát dobtam rá, amit kevés vízzel sütöttem-pároltam. Amikor félig megpuhult, hozzáadtam a cukkinit, vágül a tofut. A keveréket szójaszósszal folyamatosan ízesítettem. Végül a zöldbab is belekerült, majd amikor minden hozzávaló megpuhult, a főtt tésztával is elkevertem a zöldségeket és a tofut. Ha szükséges, ezen a ponton szójaszósszal tovább ízesíthető.

4 adag lesz belőle