Pirítós citromos – kakukkfüves cukkinivel

Villámgyorsan elkészíthető reggeli, vagy könnyű vendégváró falat.

1 tk. olívaolaj
1 salátacukkini

kakukkfű
frissen facsart citromlé
rozskifli

Az olívaolajjal kikentem egy teflonserpenyőt. Hozzáadtam a meghámozott, uborkareszelőn vékonyra szeletelt cukkinit, sóztam, kakukkfűvel kissé megpirítottam, majd kevés víz hozzáadásával pároltam.Végül kevés frissen facsart citromlével ízesítettem.

A rozskiflit felkarikáztam, száraz serpenyőben megpirítottam, erre halmoztam a cukkinis keveréket.

Ha marad belóle, 2 szelet rozskenyér és vékonyra szeletelt főtt csirkemell társaságában kiváló szendvicsebéd lehet.

Az eredeti recept a River cottage minden napra c. szakácskönyvből származik, azt egyszerűsítettem kissé.

2 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár