Sült csirke fűszeres sütőtökkoronggal és salátával

Paleós barátunkat vártuk vacsorára, így igyekeztem megfelelni az elvárásoknak és az étrenddel kapcsolatos követelményeknek, így született ez a recept.

1 csirke
1 vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 alma

frissen őrölt bors

1 sütőtök vékonyabb része
olívaolaj
kakukkfű

madársaláta
balzsamecet

A csirkét alaposan megmostam, sóztam, borsoztam, majd egy cikkekre vágott vöröshagyma, néhány fokhagymagerezd és egy cikkekre vágott alma társaságában sütőzacskóban megsütöttem. (Kb. 1,5 órán ált puhult a hús a sütőzacskóban, majd a zacskót felvágtam és a hús tetejét megpirítottam.)

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral borítottam, ezt ecset segítségével vékonyan kikentem olívaolajjal. Erre kerültek az 1cm vastagra vágott tökszeletek. Ezek tetjét is kevés olívaolajjal kentem meg, majd enyhén sóztam, borsoztam, kakukkfűvel megszórtam és rövid idő alatt a sütőben puhára sütöttem.

Balzsamecetes salátával ettük.

4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár