Birsalmakompót

Gyerekkoromban gyakran készült nálunk birsalmakompót, akkoriban még nem igazán szerettem, manapság azonban egyik kedvenc őszi desszertemmé lépett elő.

2 db birsalma
1 vastagabb szelet citrom
1 ek. DW folyékony édesítőszer
ízlés szerinti fahéj

Az almákat meghámoztam, magházukat kivágtam, apró darabokra vágtam. Egy citromkarika kíséretében annyi vízben tettem fel főni, ami 3-4 ujjnyira ellepte. Édesítem, fahéjjal fűszereztem, majd puhára főztem.

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár