Ebben a receptben a szezonális köretek változatosságára és fontosságára szeretném felhívni a figyelmet. A húst az itt leírt módon kakukkfűvel fűszerezve sütőzacskóban sütöttem. Ehhez most háromféle köret készült: sült cékla, burgonya-répa püré és a hússal együtt sült/párolt alma.
1 db cékla
kakukkfű
3 db apró burgonya
1 db nagyobb sárgarépa
só
1 tk. light krémsajt
A céklákat meghámoztam, félbevágtam, majd kakukkfűvel fűszerezve és enyhén sózva alufóliába csomagolva sütöttem készre. (Befért a tepsi mellé, így a hússal egy időben készült el.)
A burgonyát és a répát vékonyra szeleteltem, enyhén sós vízben puhára főztem, majd összetörtem és a krémsajttal habosra kevertem.
A harmadik köret a hússal együtt a sütőzacskóban puhára párolódott, ízletes alma.
Érdemes kipróbálni ezeket a variációkat, mindenkinek csak ajánlani tudom.
A fenti hozzávalókból egy adag köret lesz.