Egyik kedvenc blogom a Vegasztrománia, amelyen nemrég jelent meg egy gluténmentes, mogyorós – lenmaglisztes kenyér. Mivel minden hozzávaló elérhető volt itthon, kipróbáltam. Teljes egészében Anna receptjét követtem és igazán finom lett a végeredmény!
- 150 g lenmegliszt
- 100 g mogyoróliszt
- 1 tk. sütőpor vagy szódabikarbóna
- 1 kk. só
- nagy csipetnyi oregánó és kakukkfű
- 2 tojás
- 150 ml víz
- 1 ek. olvasztott kókuszzsír
Külön tálban kevertem el a száraz és külön a nedves hozzávalókat. A száraz hozzávalók közepén lyukat készítettem, beleöntöttem a tojásos – vizes – kókuszzsíros keveréket, majd alaposan eldolgoztam. 5 percig állni hagytam, majd sütőpapírral bélelt őzgerinc formában, közepes lángon, 40 perc alatt készre sütöttem.
Csak akkor szeleteljük, amikor már kihűlt!
Sárgarépával és főtt csirkemellel tálaltam.