recept

Mogyorós – lenmaglisztes kenyér

Egyik kedvenc blogom a Vegasztrománia, amelyen nemrég jelent meg egy gluténmentes, mogyorós – lenmaglisztes kenyér. Mivel minden hozzávaló elérhető volt itthon, kipróbáltam. Teljes egészében Anna receptjét követtem és igazán finom lett a végeredmény!

  • 150 g lenmegliszt
  • 100 g mogyoróliszt
  • 1 tk. sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 1 kk. só
  • nagy csipetnyi oregánó és kakukkfű
  • 2 tojás
  • 150 ml víz
  • 1 ek. olvasztott kókuszzsír

Külön tálban kevertem el a száraz és külön a nedves hozzávalókat. A száraz hozzávalók közepén lyukat készítettem, beleöntöttem a tojásos – vizes – kókuszzsíros keveréket, majd alaposan eldolgoztam. 5 percig állni hagytam, majd sütőpapírral bélelt őzgerinc formában, közepes lángon, 40 perc alatt készre sütöttem.

Csak akkor szeleteljük, amikor már kihűlt!

Sárgarépával és főtt csirkemellel tálaltam.