Zöldfűszeres húsgolyók ananász – cékla salátával

Könnyű főételre vágytam, így született ez a recept az otthon fellelhető alapanyagokból.

  • 300 g darált hús (nálam most sovány sertéshús)
  • 15 g zabkorpa
  • 1 tojás, felverve
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 kk. majoránna
  • 1 kk. pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 cékla
  • 2 szelet friss ananász
  • 1 tk. hidegen sajtolt szőlőmagolaj
  • kevés frissen facsart citromlé

A darált húst elkevertem a zabkorpával, kakukkfűvel, majoránnával és pirospaprikával fűszereztem, sóztam, borsoztam. 15 percre állni hagytam, majd vizes kézzel kisebb golyókat formáztam belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam, majd alufólia alatt, közepes lángon sütöttem őket 30 percig. Ekkor a fóliát levettem, a gömböket megfordítottam, hogy minden oldaluk átsüljön.

A céklát uborkareszelőn hajszálvékonyra szeleteltem, az ananászt kisebb darabokra vágtam, majd szőlőmagolajjal és citromlével locsoltam meg.

A hús 2, a saláta 1 adag

1Pingbacks & Trackbacks on Zöldfűszeres húsgolyók ananász – cékla salátával

  1. […] már belőle joghurtos és “mentes” leves, köret, joghurtos és tahinis, ananászos és curry-s, na meg a kedvenc reszelt saláta, nyers reggeli, de még süti is. :) Egy nagy […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár