Mogyorós – lenmaglisztes kenyér

Egyik kedvenc blogom a Vegasztrománia, amelyen nemrég jelent meg egy gluténmentes, mogyorós – lenmaglisztes kenyér. Mivel minden hozzávaló elérhető volt itthon, kipróbáltam. Teljes egészében Anna receptjét követtem és igazán finom lett a végeredmény!

  • 150 g lenmegliszt
  • 100 g mogyoróliszt
  • 1 tk. sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 1 kk. só
  • nagy csipetnyi oregánó és kakukkfű
  • 2 tojás
  • 150 ml víz
  • 1 ek. olvasztott kókuszzsír

Külön tálban kevertem el a száraz és külön a nedves hozzávalókat. A száraz hozzávalók közepén lyukat készítettem, beleöntöttem a tojásos – vizes – kókuszzsíros keveréket, majd alaposan eldolgoztam. 5 percig állni hagytam, majd sütőpapírral bélelt őzgerinc formában, közepes lángon, 40 perc alatt készre sütöttem.

Csak akkor szeleteljük, amikor már kihűlt!

Sárgarépával és főtt csirkemellel tálaltam.

2Pingbacks & Trackbacks on Mogyorós – lenmaglisztes kenyér

  1. […] klasszikus szódás kenyér, a maglisztes kenyér és a magvas kenyér mellett ez a recept is hozzá fog tartozni a mindennapi életünkhöz, […]

  2. […] szívesen sütök házi kenyeret: szerepelt már a blogon a klasszikus szódás, a magvas és a paleo verzió is. Most jutottam el oda, hogy egy kis kilengést teszek a gluténmentes kenyerek […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár