Fehérboros nyúlpecsenye sült zellerrel

Már korábban elkezdtem új alapanyagokkal kísérletezni (például itt), illetve a téli gyökérzöldségeket rehabilitálni (például itt). Ebben a receptben ez a két dolog találkozik, hiszen most főztem először nyulat, illetve a sok oldalon olvasott sült zeller is első kísérletem volt. Nem lehetett okunk panaszra a végeredménnyel kapcsolatban :) .

  • 4 nagyobb darab nyúlhús
  • só, frissen őrölt bors
  • kakukkfű
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 10 db borókabogyó
  • 4 db babérlevél
  • 1,5 dl jó minőségű, lehetőleg száraz fehérbor
  • fejenként 15-20 dkg zeller
  • 2 ek. kókuszzsír
  • ízfokozómentes fűszersó

A húst alaposan megmostam, sóztam, borsoztam, kakukkfűvel ízesítettem. Kókuszzsíros tepsibe tettem egy négy darabba vágott vöröshagyma és néhány fokhagymagerezd társaságában. A borókabogyókat a kés lapjával kissé összeroppantottam, és ezzel, illetve babérlevéllel fűszereztem a sültet. 1,5 dl bort és kevés vizet aláöntve, alufólia alatt kb. 2 órán át alacsonyabb hőfokon pároltam, puhítottam. Amikor a hús megpuhult, az alufóliát levéve a hőfokot is növeltem, és a húst folyamatosan öntözve a levével, megpirítottam – nagyon omlós lett ilyen módon a húsa.

A zellert a hasábburgonyához hasonlóan szeleteltem, majd forró kókuszzsírban sütöttem meg. Fűszersóval ízesítettem, majd azonnal tálaltam.

Házi savanyú uborkát ettünk hozzá.

4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár