Könnyű, vitamindús ebéd, ajánlom mindenkinek!
- 1 ek. kókuszzsír
- 400 g csirkemell
- só, kevés frissen őrölt bors
- 1 tk. kakukkfű
- 1 kk. kapor
- 1 kk. majoránna
- 400 g cukkini
- 2 ek. light krémsajt
- 2-3 nagyobb cékla
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 bő tk. mustár
- csipetnyi nádcukor
- csipetnyi só
- csipetnyi kakukkfű
- kevés frissen facsart citromlé
- párolt rizs a tálaláshoz
A kókuszzsíron fehéredésig pirítottam a sózott, borsozott csirkemellet. Kevés vizet aláöntve tovább pároltam a zöldfűszerekkel, majd hozzáadtam a meghámozott, felkockázott cukkinit, és fedő alatt puhára pároltam a ragut. Amikor teljesen megpuhult, 2 ek. light krémsajttal forgattam össze, majd egy utolsó forralás után el is készült az étel.
A céklát meghámoztam, enyhén sózva alufóliába tekerve puhára sütöttem. A mártás hozzávalóit összekevertem, majd összeforgattam vele a felkockázott céklát.
Párolt rizzsel tároltam.
2 -3 adag lesz belőle