Fantasztikus találkozása ez az étel a három fő alapanyag, a szójaszósz, a szilva és a csirkehús találkozásának. Az ötlet az általam mostanában gyakran forgatott Három jó dolog a tányéron című szakácskönyvből van, de ismét a saját konyhámra szabva. Hugh receptjeivel nem lehet hibázni… Fantasztikusan finom lett!
- 1 konyhakész csirke
- só, frissen őrölt bors
- 2 ek. hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj
- 3 ek. jó minőségű szójaszósz
- 1 kk. őrölt gyömbér
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- fagyasztott szilva (kiolvasztva)
A húst alaposan megmostam. Sóztam, borsoztam, olajban megforgattam, majd kevés vizet aláöntve közepesen meleg sütőben, alufóliával lefedve kb. 60 percig sütöttem. Eközben elkészítettem a pácot: a szójaszószt elkevertem a gyömbérrel és a zúzott fokhagymával. Amikor az alufóliát levettem, a szósszal nyakon öntöttem a húst, majd köré dobáltam a szilvákat. Innen folyamatosan locsolgattam a húst a szójás-szilvás folyadékkal, és pirosra sütöttem a húst.
Bulgurt készítettem hozzá, de párolt rizzsel is fogyasztható.
4-5 adag lesz belőle