Kölespuding

Finom és egészséges édességet hozok most Nektek, ami nálunk igazán nagy sikert aratott!

  • 15 dkg köles
  • csipetnyi só
  • 4 dl víz
  • 2 db fahéjrúd
  • 10 – 15 db szegfűszeg
  • 3,5 dl zsírszegény tej
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 2 bő ek. akácméz
  • kevés szőlőmagolaj a formák kikenéséhez
  • a tálaláshoz házi cukormentes eperlekvár

A kölest csipetnyi sóval, a fahéjrudakkal és a szegfűszeggel hideg vízben kezdtem el főzni. Amikor felforrt, hozzáöntöttem a tejet, és sűrűn kevergetve kb. 10 – 15 percig tovább főztem (amíg a köles megpuhult és felszívta a folyadék nagy részét). Végül a keményítőt kevés hideg vízzel elkevertem, a köleshez adtam, és a pudingot készre főztem. A tűzről lehúzva kevés pihentetés után mézzel édesítettem. A formákat szőlőmagolajjal vékonyan kikentem, a kölespudingot ebben hűtöttem.

Ha nem szeretnénk a formából kiborítani tálalásnál, a keményítő és az olaj elhagyható!

4 adag lesz belőle

2Pingbacks & Trackbacks on Kölespuding

  1. […] verziója gyakran készült már a konyhámban, a blogon is megtalálható a recept, ide kattintva elérhetitek. Ez a verzió azonban tejmentes, és az ízesítése is változott – […]

  2. […] klasszikus és a tejmentes kölespuding után itt a legújabb verzió, a mandulás. […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár