recept

Joghurtos zöldbabfőzelék gombafasírttal

Amint azt több bejegyzésemnél is olvashatjátok, állandó harcot vívok az idővel, így előnyben részesítem a gyorsan elkészülő, egészséges és finom ételeket. A mai ebédünk sem igényelt túl sok munkát, ráadásul klasszikusnak mondható ételeket alakítottam át – és nagyon jól sikerült :) .

A főzelékhez (3-4 adag):

  • 300 g zöldbab (fagyasztott)
  • 1 kisebb vöröshagyma, félbevágva
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kk. majoránna
  • 1 kk. kapor
  • 200 g 0,1% zsírtartalmú natúr joghurt
  • 1 bő tk. light krémsajt
  • 2 tk. keményítő

A fasírthoz (10 db, 2-3 adag):

  • 1 ek. bio kukoricacsíra olaj
  • 250 g gomba
  • 1 ek. magyaros fűszerkeverék (só, vöröshagyma, paprika, fokhagyma, fehérbors, kömény, paradicsom, bazsalikom, tárkony)
  • 1 tojás felverve
  • 50 g zabkorpa
  • 30 g zabpehely
  • kókuszzsír a sütéshez

A zöldbabot annyi vízben kezdtem el főzni, ami éppen ellepi. Sóztam, borsoztam, majoránnával és kaporral fűszereztem. Amikor megpuhult, a joghurtot és a krémsajtot alaposan eldolgoztam, majd hőkiegyenlítés után a főzelékhez adtam. Végül a keményítőt kevés hideg vízzel elkevertem, a főzeléket ezzel sűrítettem. Egy utolsó forralás után el is készült.

A fasírthoz a kukoricacsíra olajon kezdtem el párolni a vékony szeletekre vágott gombát. Ízfokozó- és adalékanyagmentes fűszerkeverékkel fűszereztem, majd fedő alatt puhára pároltam, végül fedő nélkül lepirítottam. Aprítógépben darabosra aprítottam, majd hűlni hagytam. Elkevertem a felvert tojással, a zabkorpával és a zabpehellyel, 30 percig pihentettem, majd bő kókuszzsírban pirosra sütöttem.

Nagyon finom lett, próbáljátok ki :) .