A kókuszos verzió után most az almás túrótortával érkezem.
- 50 dkg túró
- 4 tojás
- 1 ek. DW folyékony édesítőszer
- 2 ek.tejföl (12%)
- 4 ek. zabpehely
- (8 dkg. mazsola)
- 1 citrom reszelt héja (kezeletlen héjú biocitrom!)
- fahéj
- csipetnyi só
A túrót elkevertem a 4 tojás sárgájával, 1 ek. édesítőszerrel, a tejföllel, zabpehellyel. (Nekem most a mazsola kimaradt, mert nem volt itthon, de általában teszek bele.) Hozzáadtam egy citrom reszelt héját, végül óvatosan beleforgattam a felvert tojásfehérjéket (csipetnyi sót adtam hozzá, mielőtt felvertem).
Az almákat meghámoztam, magházukat kivágtam, szeletekre vágtam, felével kiraktam egy üveg piteforma alját. A túrós keveréket ráöntöttem, a tetejére ismét almaszeletek kerültek, végül fahéjjal megszórtam, és közepesen meleg sütőben sütöttem meg. Kihűlve tortaszerűen szeletelhető.
8 szelet lesz belőle