Gyömbéres – curry-s karfiolleves

A karfiolpüré készítésénél megmaradt egy fél karfiol, ami most levesként hasznosult újra.

  • 350 g karfiol (1 kisebb fej karfiol fele)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1/2 kk. gyömbér
  • 1 kk. currypor
  • 2 tk. 12% zsírtartalmú tejföl
  • tökmagolaj a tálaláshoz

A karfiolt rózsáira szedtem és a vöröshagymával együtt főzni kezdtem. sóztam, gyömbérrel és curryporral fűszereztem, majd amikor teljesen megpuhult, tejföllel habartam (hőkiegyenlítés!), és botmixerrel pürésítettem. Tálaláskor tökmagolajjal locsoltam meg a levest.

3-4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár