Kapros-joghurtos tökfőzelék kecskesajttal

Nagyon várom már az első igazi, tavaszi piacot, de addig is be kell érnem a téli, illetve néha a fagyasztott zöldségekkel. Ez a főzelék most egy kis csavarral készült.

  • 1 kg tök (fagyasztott, gyalult)
  • 1 vöröshagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • kapor
  • 100 g lágy kecskesajt
  • 150 g natúr joghurt

A tököt fél pohár vízzel főzni kezdtem. Sóval, borssal, kaporral ízesítettem, majd fedő alatt pároltam puhára. A kecskesajtot villával összetörtem, a joghurttal alaposan kikevertem, és miután a zöldség megpuhult, ezzel habartam a főzeléket. További sűrítésre nem volt szükség.

4-5 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár