Olasz paradicsomleves

Kicsit édes, kicsit pikáns, kicsit olyan ízű, mint a pizzaszósz – ez az én paradicsomlevesem :) .

  • extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1/2 üveg sűrű paradicsomlé (“passata di pomodoro”)
  • (1 üvegnyi víz)
  • 1-2 tk. nádcukor
  • bazsalikom, oregánó, majoránna és kakukkfű ízlés szerint
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Az olívaolajon puhára pároltam az apróra vágott hagymát. Amikor megpuhult, hozzáöntöttem a paradicsomot és kétszeres mennyiségű vizet. Kevés cukorral ízesítettem, sóztam, fűszereztem, majd összeforraltam és reszelt sajttal azonnal tálaltam.

3-4 adag lesz belőle

1Pingbacks & Trackbacks on Olasz paradicsomleves

  1. […] paradicsomleves már szerepelt itt a blogon, ez a verzió hasonló, de mégis más karakter, hiszen míg a levesbetétként használt […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár