Egy finom fűszerkeverék és egy érdekes köret találkozása ez az étel.
- 1 konyhakész fácán
- nepáli kacsasült fűszerkeverék
- só
- bio kukoricacsíra olaj (hidegen sajtolt)
- 1 pohár vadrizs (indián rizs)
- 2×5 pohár víz
- só
- bio rizs fűszerkeverék
- kis darab zeller
- kis darab vöröshagyma
A húst alaposan megmostam, fűszerrel és sóval bedörzsöltem. Kiolajozott tepsiben először alufólia alatt puhítottam, majd a fóliát levéve pirosra sütöttem (kb. 1,5 óra + 15 perc).
A vadrizst ötszörös mennyiségű vízben feltettem főni. Amikor felforrt, az összes vizet leöntöttem róla. Ismét ötszörös mennyiségű vizet adtam hozzá. Sóztam, fűszereztem, darabka zellerrel és hagymával készre főztem. Akkor jó, amikor a szemek egy része kinyílik. Tálalás előtt még alufóliával borítottam az edényt, hogy tovább puhuljon.
Párolt zöldbabbal tálaltam.
4-5 adag lesz belőle