recept

Nepáli fácánsült vadrizzsel

Egy finom fűszerkeverék és egy érdekes köret találkozása ez az étel.

 

  • 1 konyhakész fácán
  • nepáli kacsasült fűszerkeverék
  • bio kukoricacsíra olaj (hidegen sajtolt)
  • 1 pohár vadrizs (indián rizs)
  • 2×5 pohár víz
  • bio rizs fűszerkeverék
  • kis darab zeller
  • kis darab vöröshagyma

A húst alaposan megmostam, fűszerrel és sóval bedörzsöltem. Kiolajozott tepsiben először alufólia alatt puhítottam, majd a fóliát levéve pirosra sütöttem (kb. 1,5 óra + 15 perc).

A vadrizst ötszörös mennyiségű vízben feltettem főni. Amikor felforrt, az összes vizet leöntöttem róla. Ismét ötszörös mennyiségű vizet adtam hozzá. Sóztam, fűszereztem, darabka zellerrel és hagymával készre főztem. Akkor jó, amikor a szemek egy része kinyílik. Tálalás előtt még alufóliával borítottam az edényt, hogy tovább puhuljon.

Párolt zöldbabbal tálaltam.

4-5 adag lesz belőle