Egyszerű és gyors vasárnapi desszertként készült ez a muffin. Kezdők is bátran próbálják ki, könnyű, finom, levegős a süti! :)
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 85 g őrölt mandula
- 15 g cukrozatlan holland kakaópor
- 4 ek. barna nádcukor
- 1 cs. sütőpor
- csipetnyi só
- 1 tojás
- 250 ml zsírszegény tej
- 1 ek. DW folyékony édesítőszer
- 50 ml hidegen sajtolt napraforgóolaj
Két tálat használtam. Az egyikben összekevertem a száraz hozzávalókat: a lisztet, mandulát, kakaóport, a nádcukrot, a sütőport, valamint a csipetnyi sót. A másikban felvertem a tojást, habverő segítségével elegyítettem a tejjel, az édesítőszerrel és az olajjal. Végül a nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntöttem, a masszát alaposan eldolgoztam, és muffin formákba kanalaztam (a formákat 3/4 részig töltöttem meg). 20-25 perc alatt sül készre – tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban jól átsült-e!
Cukormentes alma – áfonya dzsemmel ettük.
Nekem 18 db lett belőle, kisebb muffin formában, átlagos formában kb. 12 db-ra tippelek.