Paradicsomos káposzta :)

Megosztó étel, nálunk azonban nagy-nagy kedvenc, íme, én így készítem. :)

  • extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1/2 fej káposzta
  • só, frissen őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 8 szem édesítőtabletta (vagy egyéb édesítőszer)
  • 3,5 dl házi, cukormentes paradicsomlé
  • 1 bő tk, keményítő
  • a tálaláshoz tükörtojás

Az olívaolajon megpároltam a felkockázott hagymát. Hozzáadtam a szeletekre vágott káposztát, sóztam, borsoztam, majd annyi vízzel öntöttem fel, ami éppen ellepi. Őrölt köménnyel fűszereztem, édesítettem, majd majdnem puhára pároltam. Ekkor felöntöttem paradicsomlével, majd belekevertem az előzőleg hideg vízzel elkevert keményítőt, az egészet összeforraltam, és már el is készült. :)

Tükörtojással tálaltam.

3-4 adag lesz belőle

1Pingbacks & Trackbacks on Paradicsomos káposzta :)

  1. […] szerepelt a blogon egyik nagy kedvencem, a paradicsomos káposzta, most azonban teljes mértékben sűrítés nélkül sikerült, illetve kevés természetes […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár