recept

Paradicsomos káposzta :)

Megosztó étel, nálunk azonban nagy-nagy kedvenc, íme, én így készítem. :)

  • extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1/2 fej káposzta
  • só, frissen őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 8 szem édesítőtabletta (vagy egyéb édesítőszer)
  • 3,5 dl házi, cukormentes paradicsomlé
  • 1 bő tk, keményítő
  • a tálaláshoz tükörtojás

Az olívaolajon megpároltam a felkockázott hagymát. Hozzáadtam a szeletekre vágott káposztát, sóztam, borsoztam, majd annyi vízzel öntöttem fel, ami éppen ellepi. Őrölt köménnyel fűszereztem, édesítettem, majd majdnem puhára pároltam. Ekkor felöntöttem paradicsomlével, majd belekevertem az előzőleg hideg vízzel elkevert keményítőt, az egészet összeforraltam, és már el is készült. :)

Tükörtojással tálaltam.

3-4 adag lesz belőle