Gyakran készítek fasírtot muffin formában sütve, csirkéből, pontosan úgy, ahogy már itt leírtam. Most azonban a köretekre szeretnék kitérni. :) A kuszkusz a River Cottage minden napra c. szakácskönyv receptjét átalakítva került a tányérra. A friss spenót pedig harsogó zöld színével nem hiányozhat egy tavaszi tányérról.
A kuszkuszhoz:
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 újhagyma, a zöld szárával együtt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. fahéj
- 125 g kuszkusz
- kevés só és frissen őrölt bors
- 250 ml forró húsleves / alaplé / esetleg víz
- 1 tk. méz
- frissen facsart citromlé
A spenóthoz:
- 1/2 ek. vaj
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 300 g friss spenót
- só, bors
Az olívaolajon megpároltam a felkarikázott újhagymát és a lereszelt fokhagymát. Belekevertem a fahéjat, néhány másodperc alatt összeforgattam, majd a tűzről lehúzva hozzáadtam a kuszkuszt. Enyhén sóztam, borsoztam, felöntöttem forró alaplével, majd belecsorgattam a mézet. Alufóliával szorosan lefedve állni hagytam, amíg megpuhul.
A vajat összeolvasztottam az olívaolajjal, megpároltam, de nem barnítottam a lereszelt fokhagymagerezdet. Hozáadtam a spenótot, fedő alatt megpároltam, sóztam, borsoztam.
A kuszkusz 3 – 4, a spenót 2 adag lesz