Kedves kolléganőm lepett meg minket ezzel az étellel, így Andi “vendégposztja” következik :). Fantasztikusan finom étel, és most, hogy itt a friss zöldségek szezonja, fantáziátoknak megfelelően variálható. :) A képért köszönet egy másik kedves kollégának, Zsolának :). Ehhez a poszthoz a munkát ők végezték :).
- 10 db gomba
- extra szűz olívaolaj
- 1 tojásfehérje
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- kevés snidling, apróra vágva
- 1 piros színű paprika, apróra vágva
- 1 tk. apróra vágott rozmaring
- só, bors
Avokádós saláta
- 1 avokádó, vékony szeletekre vágva
- 1 piros kápia paprika, apróra magva
- 2 kisebb, sárga paprika, apróra vágva
- kb. 3-4 db paradicsom
- 1 fejes saláta
- 10 levél friss bazsalikom, kis darabokra tépkedve
- 3 ek. olívaolaj
- 2 ek. frissen facsart citromlé
A gombákat megmostam, a szárukat kiszedtem. 1 tojásfehérjével a hozzávalókat a töltelékhez elkevertem. A gombákba beletettem a tölteléket, aztán be őket a kiolajozott tepsibe, a 180 fokra előmelegített sütőbe, fóliával a tetején.
(Ízlés szerint készülhet olívaolaj helyet baconnel, illetve sajtot is lehet reszelni a tetejére.)
Megmostam a salátaleveleket, feldaraboltam a paprikákat és paradicsomokat, darabokra tépkedtem a bazsalikomot, felszeleteltem az avokádót, összekevertem őket 1 nagy tálban, utána az olívaolajat a citromlével összekevertem egy kis bögrében, majd ráöntöttem a salátára és jól elkevertem, végül betettem a hűtőbe.
Barna rizst adhatunk hozzá köretként.
3 adag lesz belőle