recept

Grillezett halloumi zöldsalátával

Nemrég sikerült halloumi-hoz jutnom, ami nem más, mint egy ciprusi eredetű félkemény sajt, amit kiválóan lehet például grillezni, és így több ételben is felhasználható. Én most a legegyszerűbb változatot ajánlom a figyelmetekbe.

  • kevés wok olaj
  • 2 1,5 cm vastag halloumi szelet
  • friss spenótlevél
  • néhány koktélparadicsom
  • 1 újhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • extra szűz olívaolaj
  • frissen facsart citromlé

A halloumi-t 10 percre hideg vízbe áztattam (mert különben sós lehet). A grillserpenyőt egy szilikonecset segítségével vékonyan kiolajoztam, majd amikor kellőképpen felhevült, beletettem a sajtot. Mindkét oldalát addig pirítottam, amíg szép barnás kérget kapott.

A salátához a spenótot szeleteltem, a koktélparadicsomokat négyfelé vágtam, a hagymát felkarikáztam, a zöldségeket összeforgattam, enyhén sóztam-borsoztam, majd olívaolajat és friss citromlevet használtam öntetként.

1 kiadós adag lesz belőle