Mautner Zsófi receptjét, a kókusztejes-paradicsomos csirkét alakítottam át húsmentesen – szerintem így is nagyon ütős recept. :)

  • 1 fej karfiol
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 nagyobb főzőhagyma
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 szelet friss gyömbér
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 tk. garam masala
  • 1 kk. pirospaprika
  • 300 ml kókusztej
  • 300 ml sűrű paradicsomlé
  • vadrizs a tálaláshoz

A karfiolt sós, borsos vízben félpuhára főztem.

A hagymát, fokhagymát és gyömbért aprítógépben pürésítettem. Extra szűz olívaolajon kezdtem el párolni a masszát. Ezután belekevertem a garam masalát és a pirospaprikát. Nagyon rövid ideig együtt pirítottam, majd felöntöttem a kókusztejjel és paradicsomlével, amit előzőleg alaposan elkevertem. Ebben a fűszeres lében pároltam puhára a karfiolt.

Vadrizzsel tálaltam.

4-5 adag lesz belőle