recept

Fűszeres csirketallérok kevert salátával

Fantasztikus dolog barátokkal főzni! Adott a jó hangulat, a finom borok, és nem mellesleg a fantasztikus ételköltemények, amit közös erővel varázsolunk az asztalra :).

Ez a könnyű nyári ebéd is egy ilyen alkalommal született.

A csirkéhez:

  • kb. 600 g csirkemell
  • só, frissen őrölt bors
  • őrölt kömény
  • bio magyaros fűszerkeverék
  • extra szűz olívaolaj
  • friss bazsalikomlevelek
  • néhány fokhagymagerezd, héjával együtt
  • 1/2 citrom
  • nálunk most belekerült néhány csiperke tönkje is, ez opcionális

A salátához:

  • tetszés szerinti saláta mix
  • piros színű kaliforniai paprika
  • paradicsom
  • extra szűz olívaolaj
  • frissen facsart citromlé

A csirkét alaposan megmostuk, vékony szeletekre vágtuk. Sóztuk, borsoztuk, fűszereztük, majd extra szűz olívaolajjal kikent, sütőpapírral borított tepsire tettük. Friss bazsalikomot tépkedtünk rá, majd köré dobáltunk néhány fokhagymagerezdet a héjával együtt  (így, amikor megsül, fantasztikusan finom fokhagymás pépet kapunk), valamint egy fél citromot. Kevés olívaolajjal meglocsoltuk. Mivel éppen nagy főzésben voltunk, és semmit sem szerettünk volna kidobni, felhasználtuk néhány gomba tönkjét is (ez elhagyható).

Előmelegített sütőben, alufólia alatt pároltuk puhára (kb. 20-30 perc), majd a fóliát levéve kissé megpirítottuk (kb. 5-10 perc).

A saláta hozzávalóit daraboltuk, alaposan elkevertük, majd olívaolajjal és friss citromlével meglocsolva fogyasztottuk a csirke mellé.

Könnyű, igazi nyári ebéd vagy vacsora, próbáljátok ki bátran, jó étvágyat! :)

3-4 adag lesz belőle