Sárgaborsókrémleves

Ugyan ez a leves nem éppen tipikus nyári étel, azonban nagy kedvencem, és egy hűvösebb nyári napon is jólesik egy ilyen gyors vacsora.

  • 200 g sárgaborsó
  • kb. 1,5 l víz
  • 2 sárgarépa, vastagabb szeletekre vágva
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors

A tálaláshoz:

  • chili pehely
  • élesztőmentes, teljes kiőrlésű tönkölykeksz

A leves hozzávalóit feltettem főni, amikor megpuhultak a hozzávalók, botmixerrel pürésítettem. Tálaláskor chili pehellyel szórtam meg, és néhány teljes kiőrlésű kekszet ropogtattam hozzá.

4 adag lesz belőle

 

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár