Tegnap a fasírt játszotta a főszerepet, a receptet megtalálhatjátok itt, most viszont a fantasztikus köretet szeretném megmutatni, amihez az ötletet itt találtam. A maradékot puffasztott rizsszeletre kenve, akár reggeli vagy vacsora is lehet belőle.
- 100 g fehér bab, 1 éjszakára vízbe áztatva
- só
- 2 babérlevél
- 6 db aszalt paradicsom
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 kk. rozmaring
- frissen őrölt bors
- chili pehely
A babot sóval és babérlevéllel ízesített vízben puhára főztem.
Az aszalt paradicsomot elkevertem az olívaolajjal, és amíg a bab főtt, állni hagytam.
Egy serpenyőbe öntöttem az olívaolajos aszalt paradicsomot, hozzáadtam a zúzott fokhagymát és addig pirítottam, amíg a fokhagyma megpuhult. Rozmaringgal, chili pehellyel és borssal fűszereztem.
Hozzáadtam a puhára főtt babot, alaposan összeforgattam a paradicsommal, majd a tűzről lehúzva botmixerrel csak éppen darabosra pürésítettem.
2 kiadós adag + egy vacsorányi adag lesz belőle