recept

Kölesfasírt aszalt paradicsomos fehérbabpürével

Tegnap a fasírt játszotta a főszerepet, a receptet megtalálhatjátok itt, most viszont a fantasztikus köretet szeretném megmutatni, amihez az ötletet itt találtam. A maradékot puffasztott rizsszeletre kenve, akár reggeli vagy vacsora is lehet belőle.

  • 100 g fehér bab, 1 éjszakára vízbe áztatva
  • 2 babérlevél
  • 6 db aszalt paradicsom
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. rozmaring
  • frissen őrölt bors
  • chili pehely

A babot sóval és babérlevéllel ízesített vízben puhára főztem.

Az aszalt paradicsomot elkevertem az olívaolajjal, és amíg a bab főtt, állni hagytam.

Egy serpenyőbe öntöttem az olívaolajos aszalt paradicsomot, hozzáadtam a zúzott fokhagymát és addig pirítottam, amíg a fokhagyma megpuhult. Rozmaringgal, chili pehellyel és borssal fűszereztem.

Hozzáadtam a puhára főtt babot, alaposan összeforgattam a paradicsommal, majd a tűzről lehúzva botmixerrel csak éppen darabosra pürésítettem.

2 kiadós adag + egy vacsorányi adag lesz belőle