Barátaink bőven elláttak minket zöldborsóval ami igen jól jött, amikor későn este értem haza, és nem akartam sok időt a másnapi ebéd elkészítésére szánni.
A burgonyatallérhoz:
- extra szűz olívaolaj
- 2 nagyobb újburgonya
- 1 lila hagyma
- só, frissen őrölt bors
- chili pehely
A borsósalátához:
- 150 g zöldborsó
- 1 ek. light majonéz
- 1 tk. mustár
- kevés frissen facsart citromlé
- só, frissen őrölt bors
Az extra szűz olívaolajjal kikentem a grillserpenyőt, erre helyeztem a vékonyra szeletelt újburgonyákat és lila hagyma karikákat. Sóztam, borsoztam, chili pehellyel ízesítettem, majd mindkét oldalát ropogósra sütöttem.
A salátához a borsót megfőztem, az öntet hozzávalóit elkevertem, majd beleforgattam a puhára főtt zöldborsót.
1 kiadós adag lesz belőle