Fűszeres burgonyatallérok majonézes zöldborsósalátával

Barátaink bőven elláttak minket zöldborsóval ami igen jól jött, amikor későn este értem haza, és nem akartam sok időt a másnapi ebéd elkészítésére szánni.

A burgonyatallérhoz:

  • extra szűz olívaolaj
  • 2 nagyobb újburgonya
  • 1 lila hagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • chili pehely

A borsósalátához:

  • 150 g zöldborsó
  • 1 ek. light majonéz
  • 1 tk. mustár
  • kevés frissen facsart citromlé
  • só, frissen őrölt bors

Az extra szűz olívaolajjal kikentem a grillserpenyőt, erre helyeztem a vékonyra szeletelt újburgonyákat és lila hagyma karikákat. Sóztam, borsoztam, chili pehellyel ízesítettem, majd mindkét oldalát ropogósra sütöttem.

A salátához a borsót megfőztem, az öntet hozzávalóit elkevertem, majd beleforgattam a puhára főtt zöldborsót.

1 kiadós adag lesz belőle

 

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár