recept

Fűszeres burgonyatallérok majonézes zöldborsósalátával

Barátaink bőven elláttak minket zöldborsóval ami igen jól jött, amikor későn este értem haza, és nem akartam sok időt a másnapi ebéd elkészítésére szánni.

A burgonyatallérhoz:

  • extra szűz olívaolaj
  • 2 nagyobb újburgonya
  • 1 lila hagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • chili pehely

A borsósalátához:

  • 150 g zöldborsó
  • 1 ek. light majonéz
  • 1 tk. mustár
  • kevés frissen facsart citromlé
  • só, frissen őrölt bors

Az extra szűz olívaolajjal kikentem a grillserpenyőt, erre helyeztem a vékonyra szeletelt újburgonyákat és lila hagyma karikákat. Sóztam, borsoztam, chili pehellyel ízesítettem, majd mindkét oldalát ropogósra sütöttem.

A salátához a borsót megfőztem, az öntet hozzávalóit elkevertem, majd beleforgattam a puhára főtt zöldborsót.

1 kiadós adag lesz belőle