Padlizsánkrém

Nem emlékszem már pontosan, hogy kitől tanultam ezt a receptet, de nálunk ez a padlizsánkrém az abszolút kedvenc.

  • 3 közepes padlizsán
  • 1 lila hagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1-2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2-3 ek. light majonéz

A padlizsánokat hosszában félbevágtam, bekockáztam úgy, hogy ne vágjam át teljesen a héját, és sütőben alaposan megsütöttem (parázson, egészben sütve még finomabb a végeredmény).

A lila hagymát apró kockákra vágtam, majd elkevertem a héjától megszabadított sült padlizsánnal. Sóztam, borsoztam, majd kevés olívaolaj, illetve majonéz hozzáadásával pürésítettem.

Élesztőmentes, teljes kiőrlésű kiflivel, valamint friss zöldségekkel tálaltam

Kb. 4 adag lesz belőle

2Pingbacks & Trackbacks on Padlizsánkrém

  1. […] már szerepelt egy padlizsánkrém a blogon, ez a verzió szinte ugyanazt tudja, csak egy-két összetevő változott, mégis teljesen […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár