Ez a leves a konyhában fellelhető hagymák felhasználása miatt született :). Szokás szerint villámgyorsan elkészíthető, így hamar tálalhatunk egy melengető fogást.
- extra szűz olívaolaj
- 1 csokor újhagyma, a zöld szárával együtt
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 kisebb lila hagyma
- 1 ek. szárított medvehagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek. mustár
- só, frissen őrölt bors
- kakukkfű
- kb. 1,2 l víz
Az olívaolajat felhevítettem, majd hozzáadtam a kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágott hagymákat, illetve a medvehagymát. Lassú tűzön pároltam, hogy kissé karamellizálódjon, majd amikor ez megtörtént, felöntöttem 1 dl. száraz fehérborral, és belekevertem a mustárt. Sóztam, borsoztam, kakukkfűvel fűszereztem, majd vízzel felöntöttem, és a levest készre főztem.
4 adag lesz belőle