recept

Mandulás kölestorta

A klasszikus és a tejmentes kölespuding után itt a legújabb verzió, a mandulás. :)

  • 150 g köles
  • csipetnyi só
  • 400 ml víz
  • 1 ek. DW Édes folyékony édesítőszer (vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint)
  • 2 db fahéjrúd
  • 350 ml mandulatej
  • 100 g mazsola, langyos vízben előre beáztatva, majd leszűrve
  • 1 ek. útifű maghéj

A kölest csipetnyi sóval 400 ml vízben kezdtem el főzni. Édesítettem, majd hozzáadtam a két fahéjrudat. Amikor az összes vizet felszívta, hozzáadtam a mandulatejet, majd az alaposan kicsavart mazsolát. Addig főztem, amíg a keverék kezdett besűrűsödni, majd belekevertem az útifű maghéjat. 18 cm-es tortaformába simítva hűtöttem.

8 szelet lesz belőle