“Négy hagyma” leves

Ez a leves a konyhában fellelhető hagymák felhasználása miatt született :). Szokás szerint villámgyorsan elkészíthető, így hamar tálalhatunk egy melengető fogást.

  • extra szűz olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma, a zöld szárával együtt
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 kisebb lila hagyma
  • 1 ek. szárított medvehagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 ek. mustár
  • só, frissen őrölt bors
  • kakukkfű
  • kb. 1,2 l víz

Az olívaolajat felhevítettem, majd hozzáadtam a kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágott hagymákat, illetve a medvehagymát. Lassú tűzön pároltam, hogy kissé karamellizálódjon, majd amikor ez megtörtént, felöntöttem 1 dl. száraz fehérborral,  és belekevertem a mustárt. Sóztam, borsoztam, kakukkfűvel fűszereztem, majd vízzel felöntöttem, és a levest készre főztem.

4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár