recept

“Négy hagyma” leves

Ez a leves a konyhában fellelhető hagymák felhasználása miatt született :). Szokás szerint villámgyorsan elkészíthető, így hamar tálalhatunk egy melengető fogást.

  • extra szűz olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma, a zöld szárával együtt
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 kisebb lila hagyma
  • 1 ek. szárított medvehagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 ek. mustár
  • só, frissen őrölt bors
  • kakukkfű
  • kb. 1,2 l víz

Az olívaolajat felhevítettem, majd hozzáadtam a kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágott hagymákat, illetve a medvehagymát. Lassú tűzön pároltam, hogy kissé karamellizálódjon, majd amikor ez megtörtént, felöntöttem 1 dl. száraz fehérborral,  és belekevertem a mustárt. Sóztam, borsoztam, kakukkfűvel fűszereztem, majd vízzel felöntöttem, és a levest készre főztem.

4 adag lesz belőle