recept

Káposztás tészta – ahogy én készítem :)

Igen, mondhatjuk, hogy káposztás tésztát mindenki tud készíteni. De ahogy megláttam a durum pappardelle tésztát az üzletben, már tudtam, hogy éppen arra vár ez a klasszikus, hogy a krumplis tészta után ezt az ételt is megreformáljam kissé.

  • 250 g durum pappardelle tészta
  • 1 kisebb fej káposzta
  • 1+2 ek. extra szűz olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • néhány cseppnyi DW folyékony édesítőszer

A tésztát sós, olívaolajos vízben megfőztem, majd leszűrtem.

A káposztát vékony szeletekre vágtam.

Wokban olívaolajat hevítettem, majd rádobtam a szeletelt káposztát. Sóztam, borsoztam, dobva-rázva pirítottam, addig, amíg teljesen megpuhult / összeesett. Végül néhány csepp folyékony édesítőszert adtam hozzá.

A párolt káposztát elkevertem a tésztával, majd frissen őrölt borssal koronázva tálaltam az ételt.

4 adag lesz belőle